Excite

Kies je caravanverzekering

Het eerste wat je moet weten als je je caravanverzekering wil afsluiten, is wat je precies verzekerd wil hebben. Vanzelfsprekend betekent meer laten verzekeren dat je meer premie betaalt. Toch hoeft een uitgebreide caravanverzekering niet heel veel duurder te zijn dan een eenvoudige. Zoals bij alle verzekeringen geldt ook voor een caravanverzekering dat je het beste vooraf kunt vergelijken.

Sommige verzekeraars bieden kortingen aan op hun caravanverzekering. Ben je bijvoorbeeld lid van de ANWB, dan krijg je sowieso al vijf procent korting op je premie. Het kan dus in zo’n geval erg aantrekkelijk zijn om je caravanverzekering hier af te sluiten. Vanzelfsprekend doe je dit pas als je goed hebt rondgekeken en zeker weet dat je niet ergens anders een betere premie kunt krijgen.

Er speelt nogal wat mee als je een caravanverzekering wilt afsluiten. Zo maakt het uit wat de waarde van je inboedel is, maar ook van de caravan zelf en toebehoren als een voortent, luifel of aanbouw. Verder is het van belang of je een rijvaardigheidsopleiding hebt gevolgd of niet. Beschik je over de mogelijkheid, volg deze alsnog. Dit kan je flink wat schelen op je premie.

Extra zaken die je kunt laten meeverzekeren zijn bijvoorbeeld hagelschade. Ook zijn er verzekeraars die tot een bepaald bedrag van je overnachting vergoeden als je niet meer in je caravan kunt slapen. Kijk daarom tijdens het vergelijken van verschillende caravanverzekeringen goed naar de polisvoorwaarden. Zo weet je of je precies verzekert wat je wil verzekeren.

Afbeelding: Flickr, Michal Fabry

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020