Excite

Kilometerlange rij voor tickets naar Brussel en Parijs

Eurostar heeft haar reizigers opgeroepen om vooral weg te blijven van de stations in Londen en Parijs. De kou en stevige sneeuwval hebben ervoor gezorgd dat het treinverkeer door de Kanaaltunnel ontregeld is, waardoor talloze passagiers vast komen te zitten op stations. Door vertragingen zijn diverse treinritten geannuleerd.

De passagiers die in het bezit zijn van een ticket, moeten wachten tot ze aan de beurt zijn. Dat doen ze niet alleen: dinsdag stond er zelfs een rij van meer dan een kilometer. Dit betekende dat veel mensen buiten mochten staan. Wie kinderen bij zich had, had geluk: gezinnen met kinderen kregen binnen in de stationshal een plekje.

Eurostar heeft nog geen zicht op wanneer het beter zal worden, maar voorlopig zal de dienstregeling nog erg beperkt zijn. De kans bestaat dus dat veel toeristen niet op tijd thuis zullen zijn voor de kerst.

Overigens geldt de overlast niet alleen voor het treinverkeer; ook het vliegverkeer heeft flink last van het winterse weer. Met name de luchthavens Charles de Gaulle in Parijs en Heathrow in Londen hebben te kampen met veel geannuleerde vluchten. Tot woensdag zal Heathrow slechts 30% van haar vluchten kunnen realiseren. In Nederland valt het wat dat betreft mee; op Schiphol zijn alleen een aantal vluchten geannuleerd die naar Parijs of Heathrow gaan. Verder lijkt de luchthaven bijna geen last te hebben van de strenge vorst.

Afbeelding: Flickr, gebruiker aroberts

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021