Excite

Klassiek, gotisch en prachtig: Firenze

Firenze is een historische plaats in Toscane in Italië die gelegen is langs de Arno. Alle bekende bezienswaardigheden zijn op wandelafstand van elkaar gelegen, waardoor de stad een knusse sfeer uitstraalt.

De klokkentoren Campanile behoort tot de mooiste klokkentoren van de wereld. De toren hoort bij het Duomo complex, één van de belangrijkste religieuze bouwwerken van Firenze. Ook het Het Battistero behoort tot dit complex. Het Battistero is een doopkapel en je kunt er ook even kijken naar de Porta del Paradiso.

Een echte publiekstrekker is Palazzo Vecchio, waarvan het bouwen aan de eind van de dertiende eeuw is begonnen. De toren van 94 meter hoog is erg kenmerkend voor dit gebouw. De belangrijkste kerk van de stad is Santa Croce, die gezien wordt als een van de mooiste gotische basilieken van het land. Ook kenmerkend is de brug Ponte Vecchio die uit de veertiende eeuw stamt. En het belangrijkste plein van Firenze is Piazza della Signoria, dat dagelijks door veel bewoners en toeristen wordt bezocht.

In Firenze zijn ook veel historische musea te vinden, waar je meer te weten kunt komen over de vele bijzondere gebouwen in de stad. Ook kun je in Firenze heerlijk eten en zijn er talloze restaurants waar je terecht kunt. Ook zorgen de wijken in de stad ieder voor een andere uitstraling en sfeer, waardoor je niet snel bent uitgekeken op de omgeving.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020