Excite

KLM gaat extra geld vragen aan dikke mensen

Momenteel is de KLM druk in onderhandeling. Er mag weer uitgebreid worden. Samen met Air France azen de Nederlanders op de Poolse luchtvaartmaatschappij LOT. Ze zijn niet de enige die het staatsbedrijf over willen nemen. Na het faillissement van Japan Airlines eerder deze week proberen alle luchtvaartmaatschappijen razendsnel hun positie te verbeteren. Zo deed Lufthansa eerder al een bod op LOT, maar kwam er niet uit. Air France-KLM hopen het te kunnen winnen van de concurrenten.

Intussen is de KLM ook bezig om zoveel mogelijk geld te verdienen aan passagiers. De nieuwste truuk is extra geld vragen aan dikke passagiers. Passagiers die niet in een standaard stoel passen, wordt gevraagd om een tweede stoel er bij te kopen. Oftewel, een dubbel ticket. Omdat KLM ook de moeilijkste niet is, mogen deze mensen het tweede ticket kopen voor 25 procent korting. Als het vliegtuig niet vol is, is de tweede stoel zelfs gratis.

KLM geeft aan dat het hier gaat om een veiligheidsmaatregel. Dikke mensen die niet in een vliegtuigstoel passen, zijn gevaarlijk. Maatstaf zijn de armleuningen. Als die niet meer naar beneden kunnen, moet er een tweede stoel worden aangeschaft. Want waarom niet verdienen aan obesitas, zo moet de KLM gedacht hebben. In Amerika bestaat deze extra vliegbelasting voor dikke mensen al langer, in Europa is de KLM de eerste. Een vliegtuigstoel is 42 centimeter breed, dus u kunt thuis alvast checken of u voor een tweede stoel moet gaan. En mocht u geld willen besparen, dan gaat u maar lopen of fietsen naar de vakantiebestemming. Wie weet kan er op de terugreis dan weer op een enkele stoel gezeten worden.

Afbeelding: Express.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020