Excite

KLM-passagiers komen in opstand

  • © Getty Images
Zondag kwamen bijna 400 KLM-passagiers in opstand. Zij wilden op Sint Maarten niet meer in een gestrande Boeing 747 stappen. Het vliegtuig had 2 dagen pech gehad en er was ook nog eens een bommelding gedaan. De gezagsvoerder probeerde de mensen toch nog aan boord te krijgen, ook al vertelde hij er tegelijk bij dat er weer wat rode lampjes gesignaleerd werden.

De passagiers hadden echter de ramp met de MH-17 nog zo goed op het netvlies staan, dat ze weigerden in te stappen. Ze eisten een nieuw vliegtuig en KLM stemde daar uiteindelijk mee in. Dat kwam de passagiers overigens wel op een extra lange reis te staan, want velen van hen konden geen plekje in een hotel meer vinden en moesten dus overnachten op de luchthaven. Ook moesten ze steeds in- en uitstappen en uren wachten.

KLM erkent de problemen met het toestel, maar geeft ook aan dat ze liever passagiers laat wachten, dan dat ze de lucht in gaat met een toestel dat niet 100% in orde is. De veiligheid blijft voorop staan. De bommelding die gisteren gedaan werd over het gestrande voertuig bleek nep te zijn, KLM werkt samen met de autoriteiten om de dader daarvan te achterhalen.

De passagiers zijn niet erg te spreken over de service van KLM en volgens advocaten zouden ze recht hebben op een flinke schadevergoeding. KLM doet verder geen uitspraken over de precieze mankementen aan het vliegtuig en geeft aan haar best te hebben gedaan een zo goed mogelijke oplossing te leveren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021