Excite

KLM verlaagt prijzen tickets

  • © Getty Images
KLM heeft de prijzen van vliegtickets voor verschillende routes verlaagd. Dit geldt niet alleen voor vluchten die door KLM worden uitgevoerd, maar ook voor vluchten die door Air France uitgevoerd worden. De verlaging van de ticketprijzen is te danken aan de lage olieprijzen, zo vertelde bestuursvoorzitter Alexandre de Juniac van Air France/KLM dinsdag tijdens een interview op radiozender France Inter.

Eerder was de topman van de luchtvaartmaatschappij nog wat terughoudend over het doen van uitspraken over de effecten van de lage olieprijs. Het zou vanzelfsprekend zijn als dit invloed had op de prijzen van vliegtickets, maar de prijsdruk waar op dit moment sprake van is zorgt er ook voor dat het voordeel van die lage olieprijs weer wat teniet wordt gedaan.

Air France/KLM heeft met name op routes richting Zuid-Oost Azië en het Midden-Oosten te maken met stevige concurrentie. Dit komt onder meer door de uitbreiding van concurrenten zoals Emirates. Op welke routes de prijzen uiteindelijk gaan dalen is nog niet bekend; dat liet de topman nog in het midden. Wel gaf hij aan dat hij er ondanks alles veel vertrouwen in had dat het bedrijf dit jaar weer winst zou maken.

Eerder wilde het bedrijf eigenlijk helemaal geen winstverwachting aangeven en werd alleen aangekondigd dat de kosten jaarlijks met anderhalf procent naar beneden gebracht moesten worden. Volgende week starten onder meer hiervoor de onderhandelingen met vakbonden in Frankrijk. Ook komt er een nieuwe vrijwillige vertrekregeling, waardoor 800 mensen aan grondpersoneel het bedrijf moeten verlaten. Dit zijn er relatief weinig, als je bedenkt dat er alleen in Frankrijk al 60.000 man aan personeel is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021