Excite

KLM wil banden met Indonesië aanhalen

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM wil de banden met Indonesië aanhalen en begint hierin bij het verbeteren van de vliegverbindingen. Daarom wordt er op dit moment in het diepste geheim gewerkt aan een eventuele samenwerking met de Indonesische luchtvaartmaatschappij Garuda.

Tot voor kort stond deze luchtvaartmaatschappij nog op een zwarte lijst van de EU. Volgens KLM was dit niet terecht. Bovendien zien zij meer in samenwerking om zo verbetering te realiseren, dan in uitsluiting. Wat hen betreft is een samenwerking met Garuda dus wel een goede optie die zowel economisch als politiek gezien een belangrijke invloed kan hebben.

Vanaf december wil KLM drie keer per week een rechtstreekse vlucht maken van Schiphol naar Bali. Op dit moment is dat nog niet mogelijk en is duurt de reis dus veel langer. Onderweg moet in ieder geval één keer worden overgestapt. Een rechtstreekse verbinding zal zeker de voorkeur hebben bij reizigers.

Voor Garuda komt deze samenwerking ook op een goed moment; zij willen al jaren weer op Europa vliegen en dankzij het onderzoek en de diplomatie van KLM, zal deze bovenaan het lijstje staan van mogelijke partners om dit mee te realiseren. Voor KLM betekent dit weer nieuwe mogelijkheden en natuurlijk ook nieuwe bronnen van inkomsten. En dat is ook tijdens de crisis geen verkeerde ontwikkeling.

Overigens doet Schiphol het – ondanks de crisis – nog erg goed. De verbindingen en het netwerk zijn helemaal in stand gebleven, waardoor de kwaliteit die de luchthaven biedt, nog steeds uitstekend is.

Afbeelding: Flickr account Ack Ook

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020