Excite

Kom cruisen!

Als je hebt besloten een cruise te gaan maken, is het grote uitzoekwerk begonnen. Ten eerste kun je kijken naar de prijzen van diverse cruises. Ook de bestemming kan een belangrijke factor zijn. Wil je diverse exotische bestemmingen aandoen of laat je je in de watten leggen in eigen land? Er zijn zo ongelooflijk veel mogelijkheden dat je je goed moet inlezen voor je je cruise boekt.

Als je naar een reisbureau gaat om je cruise te boeken of om in elk geval wat meer informatie in te winnen, dan moet je er wel op letten of het reisbureau voldoende van cruises afweet. Er zijn diverse reisbureaus in Nederland die gespecialiseerd zijn in cruises. Ook in België vind je deze. Enkele namen zijn Alba Tours (Den Haag), Cruisewinkel (Amsterdam), Life-Style Cruises (Kerkrade) en Cruise+ (Groningen).

Vervolgens is het kijken naar de geschiktheid van een cruise. Zo zijn diverse cruises vooral gericht op een specifieke doelgroep. Celebrity is een Premium cruiseorganisatie die vooral dertig- tot vijftigjarigen welkom heet. Carnival is er vooral voor Amerikanen. Saga is er voor 50+. Kortom: weet waar je aan boord gaat. Het publiek op de boot moet natuurlijk ook wel bij je passen.

Heb je uiteindelijk je bestemming, je reisbureau en je cruiseschip gekozen, dan wordt het tijd om je accommodatie te boeken. De hutten op een cruiseschip verschillen vaak ook nogal van elkaar. Goed om te weten is dat je hutten naast een lift, boven een machinekamer of bij een publieke ruimte of werkruimte beter kunt vermijden, tenzij je heel vast slaapt.

Afbeelding: Flickr, Bruce Tuten

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020