Excite

Kom naar Curaçao

Een dag zonder zon komt op Curaçao nauwelijks voor. Zelfs in de winter ligt de temperatuur hier nog hoog. Curaçao is dan ook een tropisch eiland, zeer geschikt voor een heerlijke strandvakantie waarin je uitgebreid van de zon kunt genieten. Je komt veel agaves, aloë en honderden soorten cactussen tegen op het eiland, prachtige planten die de hoge temperatuur prima aan kunnen.

Behalve kilometerslange stranden heeft Curaçao prachtige landhuizen, een kleurrijke en bruisende hoofstad (Willemsburg), heldere baaien en bijzonder koraal. Je kunt op Curaçao uitstekend duiken en natuurlijk snorkelen. In Willemstad is het leuk winkelen op de gezellige markten en in de strandbars kun je genieten van de heerlijkste cocktails.

Iets heel bijzonders wat je op Curaçao kunt doen is zwemmen met dolfijnen. Zelf kinderen vanaf drie jaar kunnen in ondiep water dolfijnen aaien of een kus van ze krijgen. Er worden ook prachtige dolfijnenshows gegeven en je kunt een kijkje nemen in het bassin van de dolfijnen. Natuurlijk is zwemmen of duiken met deze bijzondere dieren het mooist.

Wil je nog meer lichaamsbeweging? Je kunt Curaçao per fiets verkennen met een leuke fietstour. Deze gaat door de prachtige natuurlijke omgeving van Curaçao, vaak ook door bergen en andere bijzondere landschappen. De meeste fietstours eindigen op één van de vele stranden van Curaçao. Je kunt natuurlijk ook een fiets huren en zelf op ontdekkingstocht uitgaan.

Nog niet overtuigd? Bekijk dan eens de talloze andere mogelijkheden tijdens een vakantie op Curaçao, zoals wandelen, diepzeevissen, kanosafari’s, windsurfen, struisvogelboerderijen bezoeken... Kom ook naar Curaçao!

Afbeelding: Flickr, cphoffman42

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020