Excite

Kom naar Sardinië

Het prachtige bergachtige Sardinië is een eiland waar je een perfecte vakantie kunt doorbrengen. Tenminste, als je geen bezwaar hebt tegen heerlijke stranden, een goed klimaat, cultuur, natuur en vriendelijke eilandbewoners. Voor iedereen die tijdens de vakantie even wat meer wil zien, zijn er de meren en moerassen bij de baai van Cagliari.

Sardinië is ook een zeer vruchtbaar eiland. Er worden onder meer graan, druiven, citrusvruchten en amandelen verbouwd. Ga je naar het zuiden van het eiland, dan vind je daar de vruchtbaarste delen. Bezoek hier de plantages of maak er een auto- of fietstocht langs. Je kunt ook de kustgebieden bezoeken om de vissers naar kreeft, sardine en tonijn aan het werk te zien.

Heb je alles gezien wat er op het eiland groeit en bloeit, dan kun je in één van de gezellige restaurants op Sardinië proeven van de verse vis en vruchten. Sowieso is het op elk van de aangenaam zonnige dagen aan te raden om de terrasjes af te gaan of gewoon lekker op het strand te liggen. Tip: neem wel goede slippers mee, want Sardinië heeft overwegend kiezel- en schelpstranden.

Ook leuk is je vakantie op Sardinië combineren met een bezoek aan het naburige eiland Corsica. De afstand tussen de twee eilanden is zestien kilometer, wat inhoudt dat je zo kunt eilandhoppen. Dat betekent iets minder tijd op Sardinië zelf, maar dat is geen probleem... want het is bijna zeker dat je hier na je vakantie nog een keer naar terug wil. Kom ook naar Sardinië en ervaar waarom!

Afbeelding: Flickr, ezioman

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020