Excite

Kom naar Tanzania

Denk je aan Tanzania, dan denk je waarschijnlijk ook aan de wereldberoemde wildparken. In Tanzania vind je namelijk onder andere de uitgestrekte Serengeti, waar je de mooiste safaritochten kunt maken. Verder heb je in Tanzania de indrukwekkende Kilamanjaro. Tel daar een aangename gemiddelde temperatuur bij op en Tanzania heeft alles voor een topvakantie.

Buiten het reeds genoemde nationale park Serengeti zijn er nog elf wildparken in Tanzania te vinden. De wildreservaten van Tanzania nemen bijna honderdduizend vierkante kilometer in beslag. Dat betekent dat je uitgebreide safarimogelijkheden hebt. Stap in een jeep en ontdek het wilde landschap en natuurlijk de wilde dieren die er leven.

Behalve de natuurgebieden heeft Tanzania ook diverse grote steden die je tijdens je vakantie kunt bezoeken. In de eerste plaats kun je naar Dar es Salaam, de grootste en ook (onofficieel) de hoofdstad van Tanzania. In deze ontspannen stad komen talloze culturen samen en in het weekend worden traditionele dansen opgevoerd in het Village Museum buiten de stad.

Tijdens je bezoek aan Tanzania kun je ook slaveneiland Zanzibar bezoeken. Dit eiland staat wereldwijd bekend om zijn kruiden. Doe hier de spice tour en zie hoe kokosnoten, bananen, peper, cacao, limoenen en vanille hier hun oorsprong vinden. De spice tour duurt maar liefst vijf uur en is meer dan de moeite waard.

Er zijn nog veel meer redenen om Tanzania te bezoeken. De beste tip is om dit land zelf te ervaren. Boek daarom binnenkort jouw droomvakantie naar Tanzania!

Afbeelding: Flickr, epcp

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020