Excite

Kom naar Tsjechië

Houd je van cultuur, dan kun je je hart ophalen in Tsjechië. Overal in het land vind je nog historische stadcentra, kastelen, burchten en kuuroorden. De historische marktpleinen zijn overal anders, en een belangrijke bezienswaardigheid vormen de pastelkleurige huizen. Het mooiste plein van Europa vind je in Moravië, in het plaatsje Telc. Deze bestemming is net één groot openluchtmuseum.

Bierliefhebbers kunnen in Tsjechië naar de Boheemse stad Pilsen. Lijkt de naam wat op pils? Ja, maar hier houdt het niet op. De bakermat van wat wij pils noemen ligt namelijk in deze stad. Je vind hier dan ook nog steeds de Pilsner Urquell brouwerij. Reden genoeg om in deze Tsjechische stad een pilsje te bestellen op één van de gezellige terrasjes.

Denk je aan Praag, dan denk je natuurlijk ook aan hoofdstad Praag. In deze stad kun je naar de Praagse burcht, de Karelsbrug en de diverse biertuinen. Ook heeft Praag een bijzondere uitgaansgelegenheid vlak bij de Karelsbrug. In de zeven etage hoge kroeg kun je op elk niveau een andere muziekstijl ervaren. Kom op tijd om te voorkomen dat je in de (vaak lange) rij staat.

Zo’n tachtig kilometer ten noorden van Praag ligt het Boheems Paradijs (Cesky Raj) met prachtige zandsteenformaties en veel wandelroutes. Bezoek in deze omgeving ook eens het stadje Turnov. Bezoek je Tsjechië, dan is een huurauto reserveren ook handig. Zo kun je langs de diverse culturele steden en mooie natuur reizen en zo veel mogelijk van dit prachtige land ervaren.

Afbeelding: Flickr, midweekpost

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020