Excite

Kreta: veel mooie bezienswaardigheden

Wanneer je ideale vakantie bestaat uit zon, zee, strand en een beetje cultuur, is Kreta een absolute aanrader. Naast een ideale bestemming voor een strandvakantie kent Kreta namelijk vele bezienswaardigheden.

Kreta

Kreta is een van de vele Griekse eilanden en is gelegen in het zuiden van Griekenland. De hoofdstad van dit Griekse eiland, dat in oppervlakte het op vier na grootste eiland van Griekenland is, is Iraklion (Heraklion). Jaarlijks bezoekt ongeveer 33 procent van de toeristen in Griekenland Kreta. Niet vreemd, Kreta kent veel bezienswaardigheden.

Knossos

Ten tijde van de Minoïsche beschaving (tussen circa 3500 en 1450 voor Christus) werd Knossos vermoedelijk als hoofdstad van Kreta beschouwd. In Knossos zijn vele opgravingen gedaan die ons meer inzicht geven in de Minoïsche beschaving. Met name het paleis van Knossos is de moeite van een bezoek meer dan waard.

Samariakloof

Natuurliefhebbers en sportievelingen zullen de kloven in het zuidwesten van Kreta zeker weten te waarderen. Met name de Samariakloof is een aanrader. Door deze kloof kun je een wandeltocht van wel zestien kilometer maken. Een indrukwekkende ervaring!

Archeologisch museum van Heraklion

In het archeologisch museum van Heraklion tref je diverse verzamelingen kunstvoorwerpen aan. Het museum is opgericht in 1883 en bevat de mooiste verzameling van Minoïsche kunst. Ook tref je er een overzicht aan van de geschiedenis van Kreta.

Spinalonga

Spinalonga, ook wel Kalidonia genoemd, is een eiland naast Kreta dat in de eerste helft van de vorige eeuw als verbanningsoord voor leprapatiënten gefungeerd heeft. Het Venetiaans fort dat op het eiland is gelegen, is een ware toeristische trekpleister.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021