Excite

Kroatië bouwt eerste roterende hotel ter wereld

Op het kleine eilandje Šolta in Kroatië wordt het eerste roterende hotel ter wereld gebouwd. Een team Britse architecten heeft het hotel ontworpen. Het roterende hotel moet ervoor zorgen dat alle gasten kunnen genieten van de allermooiste uitzichten. Spreekt het uitzicht niet aan? Dan is het binnen de kortste keren veranderd in iets anders!

Het eilandje Šolta is nog relatief onbekend, maar dit nieuwe hotel moet daar verandering in gaan brengen. Op dit moment is Kroatië sowieso hard bezig met een opmars als het gaat om het aantrekken van toeristen. Steeds meer delen van Kroatië richten zich op toerisme en proberen steeds meer – met name Europese – toeristen naar hun regio’s te trekken.

Dit roterende hotel is daar een mooi voorbeeld van. De kosten van het project zijn aanzienlijk; in totaal wordt er ongeveer een miljoen pond voor uitgetrokken. Het hotel zal binnen 2,5 jaar klaar moeten zijn, zodat de eerste gasten in 2012 verwelkomd kunnen worden.

Ook het gebied om het hotel zal een waar architectonisch hoogstandje worden. Zo zal het hotel midden in een door mensenhanden aangelegd zwemmeer liggen. Verder kunnen de gaten natuurlijk genieten van uitzicht over de Adriatische Zee. Het hotel zal per dag ongeveer 1,3 keer draaien. Gasten voelen hier helemaal niets van.

Hoewel het idee van een compleet draaiend hotel nog nergens is uitgevoerd, is het principe in Nederland al wel bekend: in de buurt van Zwolle staat de Koperen Hoogte, waarvan het restaurant de hele dag door zachtjes draait.

Afbeelding: Flickr account: akk_rus

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020