Excite

Kroatië: kies je voor de kust, de bergen of de stad?

Kroatië is een prachtige vakantiebestemming. Reizen naar dit land boek je gemakkelijk zelf via internet. Er zijn verschillende aanbieders van vakanties in Kroatië, van alleen de reis tot een compleet verzorgd verblijf. Kies voordat je boekt eerst welke streek van het land je wilt bezoeken.

Het grootste aantal eilanden van het land behoort tot de streek Dalmatië. Hier vind je twee nationale parken: de Kornati Eilanden, een snoer van ongeveer 140 betoverend mooie eilanden, en het groene eiland Mljet. De eindeloos lange kust van deze streek heeft heel veel te bieden voor natuurzoekers: van rotsen tot schiereilanden, en van bergketens tot baaien.

Ben je toe aan een rustige en ontspannen vakantie in een weidse omgeving, ga dan naar de Hooglanden. Het Gorski Kotar-gebergte ligt tussen Rijeka en Karlovak, en is geschikt om te bezoeken in zowel de winter als de zomer. Zoek een accommodatie in een van de kleine dorpjes in deze streek, zoals Fuzine, in het zuidwesten van Gorski Kotar. Hier word je omgeven door bergen, bossen en prachtige meren.

Als je je vakantie liever doorbrengt in een stedelijke omgeving, reis dan naar Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. De stad ligt op de hellingen van de berg Medvednica, en langs de oevers van de rivier de Sava. Zagreb bestaat uit twee delen, Kaptol en Gradec, die vroeger twee aparte steden vormden. Je kunt hier talloze bezienswaardigheden bezoeken, en maakt er kennis met een gastvrije, gezellige bevolking.

Behalve Dalmatië, de Hooglanden en Zagreb kun je ook nog naar Kvarner, Centraal- of Oost-Kroatië, of naar een van de heerlijke eilanden. Overal zul je op en top genieten van een bijzondere reis.

Afbeelding: Flickr, gebruiker jdiggans

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020