Excite

Kuala Lumpur: meer dan een luchthaven alleen

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië. Veel toeristen komen alleen op de luchthaven, om over te stappen naar landen zoals bijvoorbeeld Nieuw Zeeland en Australië. Maar Kuala Lumpur is een echte wereldstad, die zeker de moeite waard is om te bezoeken, dankzij de vele bezienswaardigheden.

De Petronat Twin Towers behoren tot de hoogste gebouwen ter wereld. Ze hebben 88 verdiepingen en een hoogte van 452 meter. Het is mogelijk om met de lift naar de brug te gaan die beide gebouwen verbindt, maar hier moet je wel echt op tijd voor aanwezig zijn. Ook zeer de moeite waard is Chinatown, waar je nog veel authentieke gebouwen vindt. Bij de Lake Gardens is een park bijna in het centrum van Kuala Lumpur. Binnen in het park vind je nog een grote orchideeëntuin, een vlinderpark, een hertenpark en een vogelpark. Met de kinderen kun je tevens naar de nationale dierentuin en het nationale aquarium.

Kuala Lumpur is ook zeer geschikt om te winkelen. Er zijn winkelcentra en markten waar je terecht kan. Ook staat Maleisië bekend om het diverse eten. Er zijn veel kraampjes op straat waar je gerust kan eten. Vooral de kraampjes waar veel locals staan, zijn zeer de moeite waard. Tevens zijn er 's avonds veel liveoptredens in de stad. 

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020