Excite

Kunst en juwelen bewonderen? Nog tot zondag 23 maart kan je terecht op de TEFAF in Maastricht!

Ook dit jaar kan je je weer laten onderdompelen in de pracht en praal van werelds grootste kunstbeurs TEFAF in Maastricht. De beurs is nog tot zondag 23 maart te bezoeken.

Verschillende soorten kunst

The European Fine Art Fair of ook wel de Tefaf genoemd, wordt sinds 1975 elk jaar georganiseerd in Maastricht. De beurs staat volledig in het teken van kunst waar je 7 kunstcategorieën kan bewonderen. Er is keuze uit schilderijen (van de middeleeuwen, zeventiende-eeuws tot aan hedendaags), antiek, moderne meesters en fotografie, antiek uit de Oudheid, juwelen, design en werken op papier. De oude kunst, zoals bijvoorbeeld werk van Rembrandt, is het speerpunt van de Tefaf, maar tegenwoordig is er ook een aanzienlijk aanbod aan moderne kunst te vinden en wordt er in een aparte hoek van de beurs aandacht besteed aan meubel-en productdesign.

Exclusief karakter

Jaarlijks wordt de beurs door bijna 100.000 personen bezocht. Van de bezoekers is bijna de helft afkomstig uit het buitenland, wat de wereldwijde faam onderstreept. De beurs heeft een zeer exclusieve uitstraling en exposeren is niet voor elke kunstgalerie of handelaar weggelegd. Enkel vooraanstaande galerieën en handelaren presenteren zich op de beurs.

Handel

De Tefaf is doorgaans een levendige beurs waar veel gehandeld wordt. De topwerken worden meestal al op de exclusieve preview voor genodigden verkocht, maar gelukkig blijft er dan nog genoeg over. Zo is er dit jaar een schilderij van Vincent van Gogh uit 1887 te zien bij kunsthandel Dickinson uit Londen ter waarde van tenminste 10 miljoen euro.

Kunst kijken onder het genot van een Limburgse vlaai

Mocht je alleen willen kijken en niet willen kopen, dan kan dat heel goed onder het genot van een lekker kopje koffie met Limburgse vlaai of misschien zelfs een glas champagne met een bijzonder hapje. De beurs heeft namelijk genoeg goede horecagelegenheden en zelfs voor een complete lunch of diner kan je er terecht.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021