Excite

Kunstenaars maken levensgrote sneeuwmammoet

Twee kunstenaars hebben in het Oostenrijkse dorp Galtür een levensgrote mammoet gemaakt. Het dier is zes meter hoog en de kunstenaars hadden vier dagen én 8000 kubieke meter sneeuw nodig om het dier te maken.

Het publiek kan de levensgrote harige olifant nu nog bekijken. Wel wordt geadviseerd om snel te zijn; als de zon gaat schijnen, is de kans dat de mammoet verdwijnt erg groot. De mammoet kon gemaakt worden dankzij de heftige sneeuwval waar Oostenrijk – net als Nederland overigens – mee te maken kreeg.

De verantwoordelijke kunstenaars zijn Stefan Juen en Simon Morgenthaler. Morgenthaler is afkomstig uit Zwitserland, maar beeldhouder Juen – die overigens vaker sneeuwsculpturen maakt – komt uit de buurt; hij woont in See, in het Paznauntal, en kan de mammoet vanuit zijn slaapkamerraam zien. Eerder maakte hij al levensgrote sneeuwmannen, paashazen en auto’s in de bergen in Tirol. Morganthaler is ook ervaren in het maken van sneeuwsculpturen en doet al sinds 2004 mee aan de Sneeuwsculpturenwedstrijd ‘Vormen in Wit’ in Oostenrijk (Ischl) mee.

De mammoet, die liefkozend ‘Manni’ genoemd wordt, is te bewonderen in skigebied Silvapark. Je moet hiervoor wel 1.584 meter omhoog gaan; op die hoogte bevindt het beeld zich namelijk. Dit is aan de voet van de Ballunspitze, een berg die maar liefst 2.67 meter hoog is. Met de olifant kan ook gespeeld worden; de slagtanden zijn 3,5 meter lang en kunnen door kinderen gebruikt worden om doorheen te skiën.

Afbeelding: Flickr account Jim Linwood

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020