Excite

Kunstzinnige vakantie in Toscane

Een van de populairste bestemmingen in Italië is Toscane. De streek ligt in Midden-Italië en is niet alleen bekend om het heuvelige landschap maar ook om de steden Florence en Pisa.

De grootste trekpleisters van Toscane zijn toch wel Pisa en Florence. Iedereen kent Pisa waarschijnlijk wel van de scheve toren, maar de stad heeft meer te bieden. De toren hoort bij de Duomo Santa Maria Assunta, de domkerk van Pisa die al stamt uit de elfde eeuw. Maar het voormalige middelpunt van Pisa, het Palazzo dell'Orologio, is ook zeker een bezoek waard.

Florence is de hoofdstad van Toscane. De stad is vooral bekend omdat het zoveel kunst herbergt, het was de stad waar de Renaissance begon. Zo is de David van Michelangelo te bewonderen in de Galleria dell'Academia in Florence. De Santa Maria del Fiore trekt ook veel bezoekers, deze kerk is ontworpen door Brunelleschi en wereldberoemd om zijn rode koepel.

Maar Toscane heeft meer te bieden dan alleen deze steden. Zo wordt er in het gebied tussen Florence, Arezzo en Siena een wijn gemaakt, de Chianti wijn. Florence is eveneens bekend om de gevarieerde landschappen. Je denkt algauw aan het prachtige heuvellandschap, maar bij Carrara zijn marmergroeven, waardoor de natuur gedomineerd wordt door afgehakte witte bergen. En het landschap bij Le Crete heeft wel wat weg van de maan.

In de zomer is het in Toscane vaak erg warm en droog, zowel aan de kust als verder landinwaarts. De winters zijn zacht. De fijnste periode om in Toscane te verblijven is dan ook de herfst of lente. De temperatuur is dan een stuk aangenamer. Ook hoef je bij de bezienswaardigheden dan doorgaans minder lang te wachten.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Fabricio de Paula

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020