Excite

Kuren in Umbrië!

Wellness is helemaal je van het tegenwoordig. Naast de zonvakantie zijn er zat mensen die tegenwoordig op wellnessvakantie gaan. Logisch, niets is zo fijn en rustgevend als een fijn verblijf in een kuuroord. Nu zijn er talrijke kuuroorden over heel de wereld, dus waar moet een mens beginnen? Laten we in deze eens wat advies inwinnen bij de oude Romeinen. Zij deden namelijk ook al aan wellness in hun thermale baden. Dat deden ze met name in de Italiaanse streek Umbrië, waar het prima vertoeven is als je van een luxueus kuuroord houdt.

Umbrië biedt het beste van het beste als het gaat om wellness. Dat wisten de Romeinen en nu weet u het ook. Zij kenden de kracht van het zuivere water. Terme di Fontecchio is gebouwd in Perugia waar ook de Romeinen al hun zuiverende tijd doorbrachten. Sterker nog, de zuiverheid van het water was zo belangrijk, dat een ieder die in de middeleeuwen het water bevuilde, ter dood werd veroordeeld. Daar hoeft u niet bang voor te zijn, als u zich laat onderdompelen in het comfort van de bronnen van Umbrië.

Er is voor ieder wat wils. Umbrië weet waar wellness voor moet staan. Zwavelwater, modder, allerhande massages met de meeste geurige oliën, het is allemaal te krijgen in Umbrië. Agrotoerisme maakt een wellnessvakantie naar de streek helemaal af. Zo zijn er mogelijkheden om biologische producten te proeven in Borgo San Faustino bijvoorbeeld, nabij het oude Orvieto. Kortom, er zijn talloze mogelijkheden om jezelf helemaal te laten verwennen. Die Romeinen, die wisten wel wat relaxen was...

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020