Excite

Kwart Nederlanders boekt bij thuiskomt direct nieuwe reis

Je zou denken dat veel mensen na hun vakantie weer helemaal uitgerust zijn en zin hebben om hun dagelijkse leven weer op te pakken. Toch boekt maar liefst een kwart van alle Nederlanders direct bij thuiskomst alweer een nieuwe vakantie. Dan hebben ze vast iets om naar uit te kijken!

Voor 87% is ook de bestemming die ze net verlaten hebben een prima kandidaat voor een volgende reis. Dit blijkt uit een onderzoek dat Vakantie.nl hield onder 2952 bezoekers van de website.

Het is overigens niet zo dat mensen die vakantie direct weer boeken, omdat ze maar zo snel mogelijk weer uit Nederland willen vertrekken. Nederlanders kunnen zich na hun vakantie juist heel goed aanpassen en hebben over het algemeen weinig tot geen moeite met het oppakken van het normale leven. Weer aan het werk gaan is voor bijna niemand ene probleem. En een klein deel is zelfs alleen maar blij dat het gewone ritme weer opgepakt kan worden. Maar 18% heeft er echt moeite mee zijn draai weer te vinden.

Minder leuk bij terugkomst zijn het weer, de vakantiewas en de huishoudelijke klussen die enige tijd hebben stilgelegen. Maar het weerzien met familie, vrienden en huisdieren maakt weer heel veel goed. De Nederlandse keuken wordt maar weinig gemist, want slechts 3% geniet daar weer volop van. Tenminste, van die oer-Hollandse stamppotten dan.

Afbeelding: Flickr account Seattle Miles (offline)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020