Excite

La Palma

La Palma is het meest noordelijk gelegen eiland van de Canarische Eilanden. De Canarische Eilanden liggen in de Atlantische Oceaan, vlakbij Afrika. La Palmais zeer geschikt voor een heerlijke, ontspannende vakantie. Je kunt er genieten van zon, zee en strand. Ook zijn er veel mooie bezienswaardigheden.

De hoofdstad van het eiland La Palma is Santa Cruz. De stad is een echte havenstad, met een gerestaureerd centrum. Overal zie je leuke houten balkonnen. Leuk om te zien is de historische Plaza de España, en vlakbij ligt de kerk van El Salvador. De tweede stad van La Palma is Los Llanos de Aridane, een belangrijke stad voor de landbouw. De stad heeft tevens een mooi historisch centrum, dat zeker de moeite waard is te bezoeken. Puerto Naos is gelegen aan de westkust en heeft een echt lavastrand. Verder is er een boulevard en zijn er leuke winkels.

Ook de natuur op La Palma is zeer de moeite waard. Zo is er bijvoorbeeld het Nationale park Caldera de Taburiente in het midden van het eiland. Het is één van de grootste erosie kraters ter wereld en heeft een doorsnede van tien kilometer en een omtrek van zo’n 28 kilometer. Ook Natuurreservaat Los Tilo is zeer de moeite waard om te bezoeken. Er is prachtige flora en fauna te zien.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020