Excite

Laat je verrassen tijdens een vakantie in China

Voor economen neemt China al langere tijd een belangrijke positie in. Voor toeristen begint dit steeds meer te komen. Zeker nadat de Olympische Spelen in China georganiseerd werden, nam de toeristenstroom stevig toe. Dat is te begrijpen, want hoewel een vakantie in China misschien niet te vergelijken is met een tripje naar Spanje of Frankrijk, staat het wel garant voor een geweldige belevenis die je je hele leven niet zult vergeten!

Wie denkt aan China, denkt al snel aan politieke of economische aspecten. Dan is het makkelijk om de rijke historie van het land te vergeten. Op het moment dat je daar echter een beetje bij stil gaat staan, zul je merken dat China veel meer te bieden heeft en dat een vakantie in China zeker geen verspilde tijd is!

Veel van de geschiedenis van China is bewaard gebleven. De Chinese muur is misschien het meest bekende voorbeeld, maar ook restanten uit verschillende periodes zijn nog op allerlei plekken te vinden, zowel binnen als buiten musea. China werd eeuwenlang geregeerd door keizers. Volgens de Chinezen zelf is het land ooit begonnen met de Drie Verhevenen en de Vijf Oerkeizers. Daarna zouden de dynastieën gevolgd zijn. In hoeverre dit waar is, is niet meer te achterhalen, maar het wordt door veel mensen beschouwd als het oerbegin van het land.

Wie op vakantie gaat naar China, doet er het beste aan om het vooral te bekijken, ervan te genieten en erover te praten met Chinezen. Probeer het niet ter discussie te stellen, maar laat je verrassen door wat China je te bieden heeft. Je zult dan al snel merken dat Chinezen het prettig vinden om je nog een stapje verder in hun wereld te laten zetten!

Afbeelding: Flickr account Jakob Montrasio

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019