Excite

Laat je verwennen in een hotel in Dubai

Als je denkt aan luxe bestemmingen waar je waarschijnlijk ooit in je leven nog eens naar toe wilt, dan kan het niet anders dan dat Dubai op dat lijstje voorkomt. Dubai is een geweldige stad in de Verenigde Arabische Emiraten en staat bekend om haar ongekende luxe. In het emiraat Dubai word je in elk hotel bijna gebombardeerd met ongekende luxe. Een ding mag duidelijk zijn: aan een bezoek aan Dubai hangt een prijskaartje, maar die prijs is de ervaring zeker waard!

De welvaart in Dubai is nog niet zo heel lang vanzelfsprekend en geldt ook zeker niet voor iedereen. Halverwege de jaren ’60 van de vorige eeuw werd er in Dubai voor het eerst olie gevonden. Een paar jaar later kon deze olie ook gewonnen en geëxporteerd worden. Dit zorgde voor een enorme positieve explosie in de staatskas. Het geld werd gebruikt om de stad uit te breiden en om toeristen naar Dubai te trekken. De kans bestond immers dat de olie niet voor altijd voor zoveel geld zou zorgen.

Inmiddels is Dubai een stad waar letterlijk alles mogelijk is. Hotels worden in rap tempo uit de grond gestampt, je krijgt in de hotels echt alles wat je hart maar begeert. Tegenwoordig is nog maar een fractie van het inkomen van Dubai afkomstig uit olie en moet het land het vooral hebben van de toeristen. Op dit moment verkeert de economie van Dubai ook nog in slecht weer, dus als je ervoor kiest om hier een hotel te boeken, steun je eigenlijk ook nog een goed doel. Als dat geen lekker vakantiegevoel is...!

Afbeelding: Flickr account UggBoy

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020