Excite

Laat je verwennen in prachtige hotels

Liefhebbers van een kamperen opgelet! Denk je dat kamperen zoveel leuker is dan verblijven in een hotel? Hierna zul je die gedachte nog wel even heroverwegen!

Hotels kunnen worden ingedeeld in verschillende soorten. Zo zijn er motels, verblijfshotels, hotel-restaurants, appartementenhotel of een resorthotel. Motels biedt de mensen die op doorreis zijn een slaapplek. Vaak zijn er weinig faciliteiten aanwezig, daarom verblijven de meeste mensen er maar één nacht.

Wie wat langer op één plaats blijft, kiest vaak voor een verblijfshotel. Afhankelijk van het aantal sterren worden er verschillende faciliteiten aangeboden. In de meer luxe hotels is er bijvoorbeeld vaak een zwembad te vinden, een sauna of een fitnesszaal. Zo vermaak je je prima gedurende een weekend, week of nog langer.

Mensen die het qua budget iets simpeler willen aanpakken, kiezen voor een pension. Dit is een eenvoudig hotel, vaak alleen met ontbijt. Soms zijn er particulieren die een bepaalde ruimte in of bij hun woning hebben verbouwd om er gasten te kunnen ontvangen. Dan ben je zelfs nog wat voordeliger uit.

Om je als consument enig houvast te geven is de term hotel wettelijk beschermd. Dit omdat de term hotel bij consumenten toch een bepaald beeld en een bepaalde verwachting oproept. Om de naam hotel te mogen voeren moet je minimaal zijn ingedeeld in de categorie 1-ster van de Nederlandse Hotel Classificatie. Ook de ANWB geeft een sterrenaanduiding bij een jaarlijks bezoek aan het betreffende hotel. Namen als pension, hostel en motel zijn niet beschermd en daarmee voor iedereen vrij te gebruiken. Let hier dus op bij het kiezen!

Afbeelding: Flickr account gaf.arq

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021