Excite

Laat ook uw huisdier vliegen in klasse

"Wij beloven dat we uw huisdier met veel liefde, zachtheid, veiligheid en in alle comfort zullen vervoeren in de cabine", beweert Pet Airways. Vanaf heden kan u uw huisdier laten vliegen: niet in de laadruimte maar in de cabine. Pet Airways is de eerste luchtvaartmaatschappij die zich helemaal op huisdieren toelegt.

Op hun website leggen ze uit hoe je je kan garanderen dat je pluizige viervoeter gezond en wel op bestemming geraakt. Daarvoor dien je het volgende stappenplan te volgen:

  1. Lever je huisdier af aan de Pet Lounge die je op de luchthaven vindt. Dat kan vanaf 72 en tot twee uur voor de vlucht. Voorlopig hebben nog maar een klein aantal luchthavens deze voorziening.
  2. Voor de dieren aan boord van het vliegtuig gaan, wordt er eerst van hen verlangd dat ze een bezoek aan hun potje brengen.
  3. De dieren gaan aan boord en worden opgewacht door speciaal getrainde huisdierstewards. Zij zorgen ervoor dat zij veilig en comfortabel de vlucht beginnen.
  4. Een huisdiersteward houdt je huisdier in de gaten en controleert minstens elk kwartier of alles nog goed gaat. Van zodra het vliegtuig geland is, passeren alle passagiers nogmaals langs hun potje.
  5. Je huisdier wordt begeleid naar de Pet Lounge, waar je hem kan komen ophalen. Aan het vrolijk geblaf zal je meteen merken dat je huisdier alle aandacht heeft gehad. Het huisdier kan hier ook tot één nacht verblijven, als dat nodig is.

Op dit moment werkt Pet Airways enkel nog maar in New York, Washington D.C., Chicago, Denver en Los Angeles. Het bedrijf maakt gebruik van een tweemotorige Beach 1900 om je honden en katten te transporteren. Een enkel ticket wordt nu aan de  introductieprijs van 149 dollar verkocht.

Afbeelding: theluggageblog.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020