Excite

Lake District in Engeland

Het Lake District in Engeland is een nationaal park. Het is één van de dertien nationale parken in het land. In het gebied liggen alle toppen van Engeland die hoger zijn dan 900 meter boven zeeniveau. Ook het hoogste punt van Engeland ligt in deze streek, namelijk 978 meter, de top van Scafell Pike. Het is dus een erg bergachtige omgeving. Andere bekende heuvels zijn Coniston Old Man, Scafell, Skiddaw, Great Gable, en Helvellyn.

In het Lake District zijn zestien meren te vinden. Deze hebben allemaal een wat langwerpig uiterlijk, wat te maken heeft met gletsjers uit de ijstijd. Er is slechts één meer in dit nationale park dat de naam ‘Lake’ heeft, namelijk Bassenthwaite Lake. Andere meren zijn bijvoorbeeld Windermere en Coniston Water, Ullswater, Thirlmere en Derwent Water.

Voor toeristen wordt het gebied Lake District steeds populairder. Je kunt er prachtige wandelingen maken en er zijn ook enkele toeristische centra waar je spullen kunt kopen. Er komen ook veel kunstenaars en schrijvers naar het gebied, om even tot rust te kunnen komen. Het is daarnaast op sommige meren mogelijk om er te varen, zoals bijvoorbeeld met een zeilboot. Ook komen er steeds meer toeristen uit Japan, Amerika, Spanje, Duitsland en China naar het gebied. Overnachten is op veel plekken mogelijk.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020