Excite

Maak van een lang weekend in Marrakech een culinair avontuur

De gevarieerde Marokkaanse keuken biedt voor iedereen wel wat smakelijks. Maar niet alleen om de gerechten is uit eten gaan in Marokko een feest. Ook de sfeervolle entourage in de eetgelegenheden maakt van een lang weekend in Marrakech een bijzondere culinaire belevenis. Houd je van lekker eten en drinken in Oosterse sferen? Bekijk dan de volgende suggesties en wie weet zit jouw culinaire droomplek er tussen.

Eten op het marktplein

Een kleurrijke mix van locals en toeristen vind je op het marktplein Djemaa el Fna van Marrakech. Het barst hier van de kraampjes waar eten wordt verkocht. Eigenlijk is het plein een soort openluchtrestaurant. Hier kun je prima terecht om de lokale delicatessen te proeven. En als je tijdens een lang weekend in Marrakech de Arabische sfeer wilt beleven, dan is dit marktplein ook zeker een aanrader.

Eten als een keizer

In Marrakech vind je veel bijzondere restaurants. Wie bijvoorbeeld de website gharnata.com bezoekt, krijgt al een idee van wat voor moois hem of haar te wachten staat. Check maar eens de 'Room of the fountains' of de 'Royal Room'. Met zulke namen moet dit wel een bijzondere culinaire plek zijn om te bezoeken tijdens een lang weekend in Marrakech. Heb je iets speciaals te vieren dan is dit paleiselijke restaurant een prima plaats daarvoor. Behalve de mooie entourage vind je hier ook lekkere gerechten uit de Marokkaanse keuken.

Lekker fris: drink een muntthee

Muntthee is de drank in Marrakech. Je vindt dan ook door heel de stad typische Marokkaanse theehuizen. Wil je op culinair avontuur tijdens een lang weekend in Marrakech dan moet je zeker een typisch Marokkaans kopje muntthee proberen.

 

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020