Excite

Ga een lang weekend weg naar het buitenland

Een lang weekend weg naar het buitenland? Dat kan heel gemakkelijk. Het scheelt vrije dagen, omdat je in het weekend toch al vrij bent. Misschien kun je je ATV-dagen zo indelen dat het je nog minder uren kost. Ook kun je een lang weekend weg, bijvoorbeeld rond Pasen of Pinksteren.

Je kunt bijvoorbeeld een stedentrip maken. Er zijn heel veel steden waar je goed voor een paar dagen heen kunt. En een stedentrip in het buitenland hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Een vliegticket kun je zeer voordelig krijgen wanneer je met een budgetmaatschappij vliegt, zoals RyanAir of EasyJet.

Je kunt kiezen voor grote, bekende steden in Europa. Denk aan steden als Rome, Barcelona, Londen, Parijs of Berlijn. Het is echter ook mogelijk om minder bekende steden te kiezen. Ook hier is vaak genoeg te doen en de prijzen zijn er doorgaans een stuk lager. Ook interessant is om naar de Oostbloklanden te gaan. Bezoek daar steden zoals Praag of Boedapest. Hier maak je kennis met een geheel nieuwe cultuur en alles is er nog goed betaalbaar.

Wanneer je een lang weekend weg wilt, bedenk dan waar je ongeveer heen wilt en wat de kosten zijn. Ook is het raadzaam om te bedenken wat je zoal wilt doen in het lange weekend. De meeste grote steden in het buitenland hebben genoeg te bieden om minstens een week bezig te zijn, dus je moet keuzes gaan maken. Wat wil je zien en doen? Eventueel kan een reisgids handig zijn. Ook het openbaar vervoer, zoals de metro, is een echte uitkomst wanneer je een weekend op stedentrip gaat. Je kunt veel zien door gebruik te maken van de metro en vaak zijn er ook nog eens speciale pasjes die je een paar dagen onbeperkt voor het openbaar vervoer kunt gebruiken.

Succes met het vinden van een leuke bestemming voor je lange weekend weg in het buitenland!

(foto © gcattioux)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020