Excite

Lange vertraging met het vliegtuig moet vergoed worden

Hebben de inwoners van Europa baat bij de Europese Unie? En zo ja, op welke manier dan? Die vragen worden wel eens gesteld. Maar het Europees Hof van Justitie heeft een nieuwe regel ingevoerd waar veel Europeanen blij mee zullen zijn. Met name degene die regelmatig in een vliegtuig stappen. Het Europees Hof van Justitie heeft namelijk bepaald, dat mensen die met drie uur of meer vertraging aankomen op hun eindbestemming, een vergoeding moeten krijgen van hun vliegtuigmaatschappij.

Het is een aanpassing van een bestaande EU-wet. Die wet zegt dat passagiers recht hebben op 250 tot 600 euro vergoeding als een vlucht wordt geannuleerd. Op deze manier hoopt de Europese Unie goede service af te dwingen van de luchtvaartmaatschappijen. Oostenrijkse en Duitse rechters hebben het Europese Hof van Justitie vervolgens gevraagd of een vertraging van 22 uur ook geldt als een annulering.

Het antwoord van het Hof was simpel edoch doeltreffend: "Passagiers van wie de vlucht vertraagd is, lijden een vergelijkbare schade met annulatie van de vlucht, namelijk tijdverlies. Het zou niet gerechtvaardigd zijn passagiers van vertraagde vluchten anders te behandelen wanneer zij hun eindbestemming drie of meer uur na de oorspronkelijk geplande aankomsttijd bereiken." En dat is dus het nut van de Europese Unie. Onder andere.

Afbeelding: AD.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020