Excite

Langkawi, een tropisch eiland

Maleisië heeft veel te bieden voor de toeristen. Zo zijn er bijvoorbeeld echte bounty-eilanden. Eentje daarvan is Langkawi, waar je tot rust kunt komen, maar waar ook veel te zien en doen is.

Het eiland Langkawi heeft veel dichtbegroeide bossen en mooie witte stranden. Je kunt goed snorkelen bij de kust en zo de onderwaterwereld bekijken. Er zijn ook veel watervallen. Eén van de bekendste is de Seven Wells, die voortgekomen is uit zeven natuurlijke waterbronnen. Er is ook een dorpje op het eiland, Oriental Village. Je kunt hier belastingvrij winkelen. Ook in de hoofdstad van Langkawi, Kuah, kun je goed terecht om te winkelen. De stad heeft een echte dorpse uitstraling. Op Langkawi is tevens het grootste aquarium van Azië te vinden. Er zijn veel vissoorten, maar ook pinguïns en otters. Langkawi kent ook een Crocodille farm, met meer dan duizend krokodillen. Tevens is er een vogelpark, met allerlei tropische vogels.

Je kunt ook veel activiteiten doen op Langkawi, zoals bijvoorbeeld mountainbiken of wandelen. De natuur is erg veelzijdig op Langkawi en je kunt er veel verschillende diersoorten aantreffen, zoals apen, hagedissen, slangen en veel vogelsoorten. De bekende neushoornvogel kun je ook aantreffen. Ook sommige varanen en hagedissen komen dichtbij mensen, zoals bijvoorbeeld bij de zwembaden van de hotels.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020