Excite

Las Palmas: een historische hoofdstad

Gran Canaria, één van de Canarische Eilanden, is een zeer populaire vakantiebestemming onder Nederlandse toeristen. De meeste vakantiegangers komen voor de Spaanse zon en trekken naar de stranden in het zuiden. Maar ook de hoofdstad Las Palmas met zijn oude centrum mag je eigenlijk niet missen.

Las Palmas is de grootste stad op de Canarische Eilanden en heeft 400.000 inwoners. Desondanks heeft de oude stad wel een prachtig historisch centrum met mooie koloniale pleinen, kerken en huizen. Het kost even wat moeite om het centrum te bereiken, maar voor deze inspanning word je meer dan beloond.

Mercado de Vegueta is een dagelijkse en overdekte markt in het hart van Las Palmas. Op deze plek, tussen vis, vlees, fruit, honing en groenten, kan je de echte eilandsfeer opsnuiven. Pastei, gedrenkt in hete chocolade, is een absolute aanrader en een lokale delicatesse. De Mercado de Vegueta ligt aan de Calle Mendizabal, opent dagelijks om 7:30 uur en duurt tot in de namiddag.

Na een heerlijke lunch, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken in de tapasbar El Herreno, kan je struinen door de smalle steegjes van het centrum. Je kunt een bezoek brengen aan de kerk Ermita San Antonio Abad bad Christoffel Columbus, vernoemd naar de ontdekkingsreiziger die hier in 1492 bad voordat hij aan zijn reis naar de nieuwe wereld begon. Tegenover de kerk vind je de Casa de Colon, het huis van Columbus waar je allerlei souvenirs kunt kopen.

Vanaf de Casa de Colon is het een aanrader om naar de Plaza del Pilar Nuevo te lopen. Dit plein ziet er al vijfhonderd jaar hetzelfde uit en beschikt over fraaie koloniale huizen met wuivende palmbomen en stijlvolle patio's. Een tweede wijk die je niet mag missen is Triana, de studentenwijk met mooie jugendstil-huizen, waaronder het Café Hotel Madrid. Tenslotte is het leuk om een bezoek te brengen aan de boulevard, gelegen aan het Playa de las Canteras. Dit is één van de grootste stadstranden van Europa.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021