Excite

Last minute naar Istanbul: stad op de grens van twee continenten

Istanbul, de grootste en kleurrijkste stad van Turkije, is een geschikte een vakantiebestemming voor een korte stedentrip als een langer verblijf.

Op de grens van twee werelden

Istanbul, op de grens tussen Azie en Europa, ligt aan de Bosporus. Het is de meest Westerse stad van het Oosten met vele moskeeën, Islamitische symbolen en bezienswaardigheden. Toppers zijn het imposante Topkapi Paleis, de Hagua Sofia moskee, en de Ottomaanse Suleumanye Moskee.

Topkapi Paleis met rondleiding door harem

Het Topkapi Paleis moet je tijdens een last minute Istanbul beslist gezien hebben. Dit uitgestrekte complex met prachtige bloementuinen en indrukwekkende paviljoenen en de harem, waar de sultan verbleef met zijn familie en vierhonderd vrouwen, spreekt tot ieders verbeelding. Deze harem is een labyrint van zalen en kamers. In de Hazine Dairesi bewonder je de schatten van de sultan: kostbare sieraden en juwelen met twee ruwe smaragden van 3,5 kilo en een zeldzame 84-karaats diamant.

Over de Bosporus naar de Prinseneilanden

Istanbul verkennen met een boottocht op de Bosporus is een must. Deze boottocht brengt je naar de Prinseneilanden, negen eilandjes in de Zee van Marmara, waar rijke Turken hun buitenverblijf hebben. De eilandjes zijn verkeersvrij.

Voordelige last minute naar Istanbul

Met een last minute Istanbul doe je vooral in het voor- en najaar goede zaken:

  • Kervansaran Marmaris: een weekverblijf in viersterrenhotel kost 239 euro all in.
  • Klas Hotel: twee dagen in dit viersterrenhotel kosten ons 259 euro all inclusive.
  • Orient Mintor: twee dagen in dit driesterrenhotel kosten ons in september 199 euro. In mei, juni, juli bedraagt het 245 euro, all inclusive.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021