Excite

Last minute Portugal: volop plezier

In het zuidwesten van Europa ligt een land waar de mensen altijd vrolijk lijken te zijn: Portugal. De zon schijnt hier volop, de landen zijn uitgestrekt en overal waar je kijkt zie je restanten terug van de rijke geschiedenis van Portugal. Het is niet vreemd dat de meeste Portugezen ontzettend trots op hun land zijn. Ben je nog nooit in Portugal geweest of kun je maar geen genoeg krijgen van dit geweldige land? Boek dan direct een last minute naar Portugal. Je zult er zeker geen spijt van krijgen!

Portugal werd overal in Europa bekend als het Portugese Rijk toen er veel successen werden geboekt tijdens de ontdekkingsreizen. Met name in de 15e en 16e eeuw bereikte de status van Portugal een echt hoogtepunt. Maar Dat zorgde er ook voor dat niemand voorbereid was op wat komen ging: een reeks aan drama’s, zoals de vernietiging van Lissabon, de bezetting door Napoleon en de revolutie die ervoor zorgde dat er een einde kwam aan de monarchie.

Waar dit voor veel andere landen een onomkeerbaar drama zou zijn geweest, bleek het voor Portugal misschien wel een zegen. De rust en ruimte die nu in het land te vinden zijn, vind je niet meer terug in de landen die ook na de 16e eeuw flink door bleven groeien. En dat is nu precies de reden dat Portugal zo’n geweldig vakantieland geworden is. Dé ultieme bestemming voor jouw last minute.

Afbeelding: Flickr account Fr Antunes

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021