Excite

Last minute stedentrip Lissabon: voordelig naar de witte stad

Vandaag kunnen we voor een weekendje weg naar zowat alle uithoeken van Europa. Lissabon profiteert hier mee van. Maar goed ook, want deze stad der tegenstellingen heeft veel te bieden. Het prijskaartje oogt zeker aantrekkelijk. Een Neckermann- promotie is alvast een 2- daags verblijf voor 52 euro per persoon.

Stad van tegenstellingen

Wie kiest voor een last minute stedentrip naar Lissabon wordt geconfronteerd met een stad vol tegenstellingen. Lissabon is een combinatie van heden en verleden, oude en moderne architectuur, bescheiden en toch grillig. De stad ligt op zeven heuvels, aan een schitterende baai van de Taag, die dwars door hartje Lissabon stroomt.

Kinderen slapen tussen de dolfijnen

De wereldtentoonstelling in 1998 gaf een extra boost aan een (last minute) stedentrip richting Lissabon. De belangrijkste attracties kunnen we nog steeds in het Parques das Nações bewonderen. Trekpleisters zijn het Oceanarium, het grootste aquarium van Europa met vijf immense bassins waarin het onderwaterleven van de wereldoceanen perfect wordt nagebootst. Kinderen tot twaalf jaar kunnen er slapen tussen de dolfijnen.

Toeristen leven zich uit in Kennispaviljoen

Het Kennispaviljoen is voor iedere toerist interessant, zeker voor kinderen. We worden er geconfronteerd met de wonderen der natuur, en de jonge architecten kunnen er in 45 minuten een compleet huis rechtzetten. Vanuit een kabelbaan krijgen we een schitterend uitzicht over de 12 kilometer lange Vasco da Gamabrug. Het oude stadsgedeelte het geboortehuis van Fado- zangeres Amelia Rodrigues aan de Ria de Sao Bento 193, en de schitterende stalen hangbrug Ponte 25 de Abril, die herinnert aan het einde van het dictatoriale bewind van Portugal, zijn mogen we tijdens een last minute stedentrip Lissabon, zeker niet missen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021