Excite

Last minute in Zweden? Stockolm, stad op veertien eilanden

Op zoek naar een Last minute Zweden? Göteborg en Malmöe moeten voor de Zweedse hoofdstad niet onderdoen. Zweden mag jaarlijks meer en meer toeristen begroeten. Wie de last minute- aanbiedingen nauwlettend in de gaten houdt, kan gouden zaken doen. Op toeristisch vlak staat Zweden meer dan zijn mannetje. Het is toonaangevend op het vlak van mode en design, en het is er genieten van kunst en cultuur in de vele musea. En ook op culinair vlak staat Zweden aan de top.

Land van tegenstellingen

Zweden is het land van vele tegenstellingen.  Er is het hippe Stockholm, het multiculturele van Goteborg en de schitterende natuurparken in Malmoe. Kilometerslange zandstralen, kristalheldere meren, een rijkdom aan fauna en flora en uitgebreide shoppingmogelijkheden hebben ze gemeen.

Hoofdstad op veertien eilanden

Stockholm is gebouwd op maar liefst veertien eilanden, met een netwerk van bruggen met mekaar verbonden. Een ervan brengt de toeristen naar het hippe Södermalm, met zijn vele bars, bruisend nachtleven, trendy clubs en boetieks .

Ongerepte natuur in het noorden

Het rot deel van het noorden behoort tot de regio Lapland. Toch zijn hier tijdens de zomermaanden temperaturen van twintig graden zeker geen uitzondering. Noord- Zweden is als groene oase, een echt wandel- en fietsparadijs. Liefhebbers van alternatieve sporten als rafting, wildwaterkanoën en paragliding komen hier zeker aan hun trekken. Moutainbikers kunnen er op vele plaatsen met de lift naar boven, om dan met de fiets de afdaling te wagen. Zuid- Zweden is een regio met bergen, uitgestrekte wouden, meren en indrukwekkende watervallen. De steden en dorpjes liggen er erg dun gezaaid.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020