Excite

Een ideale lastminute: Belgie

Nederlanders houden van België! En niet alleen van frietjes en mayonaise. In Vlaanderen maken Nederlanders bijna de helft uit van alle toeristen per jaar en dat is logisch. België heeft voor iedereen iets te bieden: inspannen en ontspannen, strand, natuur en prachtige steden. Daarnaast is de bereikbaarheid natuurlijk een groot pluspunt. Bij elkaar maakt dat je voor een lastminute in België moet zijn.

Waar de Nederlandse stranden in Zeeland ophouden gaan ze door in België. Badplaatsen zoals Oostende, Knokke-Heist en De Haan hebben elk een eigen karakter en zijn bij mooi weer perfect als variatie op de Nederlandse kust. Ook voor langere vakanties is de Belgische kust een terechte favoriet.

De avontuurlijke vakantieganger vindt uitdaging in een weekendje op de Ardennen. Het bosrijke gebied biedt plaats aan talrijke survivalactiviteiten georganiseerd door gespecialiseerde bedrijven, denk aan kanoën en rotsklimmen. Als je liever zelf op pad wilt, kun je heerlijk wandelen en mountainbiken. In de winter kun je op verschillende plaatsen langlaufen.

Bewaar je al die actie liever voor thuis, dan zijn de Ardennen ook perfect om lekker te ontspannen en tot jezelf te komen in één van de kuuroorden, zoals de wereldberoemde thermen van Spa.

Toch liever wat cultuur opsnuiven? Antwerpen, Leuven en Brugge zijn prachtige oude steden om heerlijk doorheen te dwalen, lekker te eten en te winkelen. De universiteitssteden hebben tevens een bruisend nachtleven en zijn gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Ook de hoofdstad Brussel is het bezoeken waard met de prachtige architectuur van het Europees parlement. Vergeet ook niet het bezoekerscentrum dat later dit jaar geopend zal worden.

Kortom, België heeft veel te bieden. Perfect voor de lange vakantie of voor een lastminute om lekker even weg te zijn uit eigen land. Wat je ook leuk vind, België heeft het!

  • Bron:
  • _M-j-H_

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021