Excite

Last-minute naar Portugal

Vooral de Algarve in het zuiden van Portugal is bij vakantiegangers in trek. De streek biedt grillige rotskusten afgewisseld met goudgele zandstranden. Ook zijn er leuke steden zoals Faro, Portimão en Lagos. Het binnenland van de Algarve is erg groen met prachtige heuvels. Ook als je houdt van lekker eten en uitgaan ben je hier op de juiste plek. Het klimaat in het grootste deel van Portugal is mediterraan met warme droge zomers. Portugal is zowel per vliegtuig als per bus of trein goed bereikbaar.

Voor een last-minute moet je wel snel vrij kunnen krijgen. Je kunt de periode en de duur van je verblijf niet kiezen, die liggen vast. Net zoals of je all inclusive, vol pension, half pension of kamer met ontbijt hebt. Daar staat tegenover dat je heel weinig hoeft te regelen. Je kunt eventueel ook meteen vertrekken. Het aanbod aan vakantiebestemmingen is soms een beetje beperkt. Als je een bepaalde plek voor ogen hebt, is er een kans dat je dat idee moet laten varen, zeker als je gekozen bestemming niet zo voor de hand ligt.

Om goedkoop te slagen voor een vakantie in Portugal zijn er diverse mogelijkheden. Veel reisorganisaties bieden last-minutes aan. Een avondje zoeken via Google levert veel informatie op. Maak een map met favorieten aan en sla daar alle aanbieders in op zodat je de prijzen kunt vergelijken. Trek er gerust een avondje voor uit, bepaal waar je naar toe wilt en vergelijk dan alle aanbiedingen. Dat kan tot honderden euro's schelen.

Je kunt ook een reisbureau binnen stappen. De mensen daar kunnen vaak wat gerichter zoeken en weten vaak net iets meer. Let wel op dat het reisbureau waarmee je in zee gaat, is aangesloten bij de ANVR en de SGR. Dit kun je controleren op de site www.sgr.nl.

Afbeelding: Flickr account thms

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021