Excite

Lekker dichtbij: vakantie in Duitsland

Wie geen lange afstanden wil afleggen maar toch lekker op vakantie wil kan goed in Duitsland terecht!

Al snel komen er woorden als Bratwurst, snelwegen en hardrijden bij je op als je denkt aan Duitsland. Maar Duitsland heeft bruisende steden, prachtige natuurgebieden en schitterende parken waar je kunt kamperen.

Eigenlijk zijn de meeste grote steden prima met de auto te bereiken. Binnen een paar uur sta je in het centrum van de stad waar je naar hartelust kunt winkelen of lekker kunt gaan eten.

Of je nu naar Berlijn, Düsseldorf, Frankfurt of Hamburg gaat, allemaal bieden ze dagenlang plezier. En met het vliegtuig ben je helemaal snel op de plaats van bestemming! In de steden zelf kun je reizen met de metro of bus. Vaak kun je dagkaarten kopen die een flink voordeel opleveren ten opzichte van losse kaarten.

Wie juist de stad wil ontvluchten kan bijvoorbeeld kamperen in het zwarte woud of een bezoek brengen aan de Alpen. Hier kun je voor redelijke prijzen een hotel vinden of zelf een tent opslaan op een leuke camping. Hier kun je ook een lange wandeling maken door de ongerepte natuur of kun je een wandelpad volgen.

Duitsland is bekend en beroemd om zijn vakantieparken. Vaak liggen deze parken weer in een natuurgebied. Je kunt tegen redelijke tarieven ook een fiets huren en op deze manier de natuur bekijken. Vakantieparken hebben vaak ook veel voorzieningen voor kinderen, zoals zwembaden en speeltuinen. Vooraf reserveren is vaak wel een must om teleurstellingen te voorkomen!

Afbeelding: Flickr account wit

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020