Excite

Lekker genieten van de zon in Algarve

De Algarve is de meest zuidelijk gelegen provincie van Portugal die bij toeristen bijzonder geliefd is. De Algarve is vooral bekend om het milde klimaat, de mooie stranden, een Zuid-Europese natuur, een rijke cultuurhistorie, lekker eten en bijzonder hartelijke en vriendelijke inwoners.

De kustlijn van de Algarve is 170 kilometer lang. Langs de hele kustlijn, tot aan het meest zuidwestelijke puntje van Europa genaamd Cabo San Vicente, liggen leuke toeristische vissersplaatjes en havenstadjes. Een aantal bekende zijn Lagos, Carvoeiro, Sagres en Portimao.

Oostelijk van Faro liggen de minder toeristische kustplaatsen zoals Tavira en Olhao. Tavira ligt aan een rivier en heeft een leuk centrum. Olhao staat bekend om de vele markten, visrestaurants en een leuk winkelcentrum. De Arabische invloed is nog goed voelbaar in deze plaatsjes.

Een van de meest bekende bestemmingen aan de Algarve is Albufeira. Van oudsher een vissersdopje, nu een drukke en gezellige badplaats met vele winkels, bars en discotheken. Naast het oude centrum van de stad, kun je voor een vakantie verblijven in Praia da Oura. Dit trekt vooral veel jongeren, omdat hier veel discotheken zitten en goedkope accommodaties.

Sowieso is een vakantie in de Algarve goed betaalbaar, vooral buiten het hoogseizoen. Gemiddeld kost een vakantie van 8 dagen circa 300 euro. Daarvoor heb je dan een vlucht, plus een accommodatie. Over het algemeen is Albufeira de goedkoopste bestemming, Alvor en Carvoeiro zijn wat duurder.

Momenteel worden er tal van winterzonvakanties naar de Algarve aangeboden. De naam winterzonvakantie is een beetje verwarend, want de meeste aanbiedingen zijn voor maart, april. Nu is het nog iets te koud in de Algarve om lekker aan het strand te liggen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker lele

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021