Excite

Lekker genieten van mooie hotels in Alicante

Alicante is dé spannendste vakantiebestemming van dit moment. Deze prachtige stad in Spanje is dankzij een spoorverbinding met Madrid uitgegroeid tot één van de grootste uitvoersteden van het land. Omdat het plaatsje ook een luchthaven heeft, weten vakantiegangers Alicante steeds vaker te vinden. De toeristische branche speelt daar natuurlijk handig op in en biedt inmiddels verblijven aan in de mooiste hotels!

Alicante bestaat al heel lang. De plaats werd al in 230 voor Christus gesticht en heeft onder meer onderdeel uitgemaakt van het Romeinse Rijk. De stad heeft heel veel bezienswaardigheden, waaronder de Oude Stad en de Kathedraal van Sint Nicolaas. Ook het bezoeken waard zijn het gemeentehuis, een typisch barok gebouw, de Onze Lieve Vrouwekerk en het klooster van de Zusters van het Heilig Bloed. De kloosterlingen uit dit gesloten gebouw zijn volledig afgesloten van de buitenwereld.

Alicante heeft ook een aantal kastelen. Het Kasteel van Santa Barbara is al heel oud: sommige delen stammen uit de 11e en 13e eeuw. Het Kasteel van San Fernando werd in de tijd van Napoleon gebouwd. Dit kasteel is tegenwoordig wat verwaarloosd en lijkt minder goed bijgehouden dan het eerste kasteel. Toch is het zeker wel een bezoekje waard, al was het alleen maar om de sfeer van weleer te proeven.

Heb je inmiddels de smaak wel een beetje te pakken en wil je ook wel een keer naar Alicante? Boek dan vandaag nog je vliegtickets. In de periode na de zomer zijn deze altijd veel voordeliger verkrijgbaar, waardoor je geld overhoudt om in één van die mooie en luxe hotels te verblijven. Dan geniet je helemaal van je welverdiende vakantie...

Afbeelding: Flickr account felipe_gabaldon

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020