Excite

Lekker genieten vanuit een huurauto in Griekenland

Met een auto ben je veel flexibeler, maar niet ieder vakantieland leent zich voor een reis met de auto. Neem nu Griekenland. Dat land is eigenlijk veel te ver om met de auto te bezoeken. En mocht je op reis willen naar de Griekse eilanden, dan is een tocht per auto eigenlijk al helemaal geen optie. Wil je toch flexibel zijn als je in Griekenland bent, dan is een huurauto eigenlijk zowel de beste als de enige mogelijkheid.

Een auto huren in Griekenland kan op verschillende manieren. Je kunt thuis al boeken. Rechtstreeks via een autoverhuurbedrijf dat overal ter wereld vestigingen heeft, maar ook via je reisbureau. Het makkelijkste is misschien wel om de auto ter plekke te huren. Hiervoor kun je – als je tenminste je vakantie geboekt hebt via een reisbureau – je hostess om hulp vragen. Die is de taal machtig en weet vaak de beste adresjes.

In Griekenland hebben ze een aantal andere weggebruiken dan in Nederland. Het is dan ook aan te raden om je hierin te verdiepen. Ook hier kun je je hostess naar vragen, maar je kunt je op internet ook vast inlezen. Toeteren voor haarspeldbochten, andere belijningen en borden; het zijn zomaar een aantal dingen die anders zijn dan in Nederland.

Tot slot; let bij het huren van een auto goed op wat je tekent. De Grieken zijn ontzettend aardig, maar er zijn er helaas ook een aantal die graag gebruik maken van de onwetendheid van toeristen. Zorg ervoor dat jij daar geen slachtoffer van wordt!

Afbeelding: Flickr account zenera

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020