Excite

Lekker gezond van het zonnetje genieten

Vakantie moet vooral een periode zijn van plezier, strand, zon en heerlijk eten en drinken. Even helemaal nergens aan denken en lekker er tussen uit. Niet altijd even goed voor de gezondheid. Behalve als je natuurlijk speciaal voor het afvallen op vakantie gaat. Lekker detoxen in de zon!

Want dat is de nieuwste trend. Op sapvakantie gaan. Twee weken naar een zonnige bestemming en je dan helemaal laten reinigen van binnen. Ontspannen omgeving en gezonde voeding. Veel bewegen door mooie wandelingen in de natuur te maken en heerlijk te zwemmen onder een mediterraan zonnetje. Afvallen is nog nooit zo leuk geweest.

In plaats van aankomen op vakantie is de nieuwste behoefte bij toeristen dus juist afvallen. En wel op het gewicht te letten in plaats van all-in vetmesten. Sterker nog, het schijnt zelfs verslavend te zijn, zulke vakanties. Mensen die nooit meer anders zouden willen en elke zomer gebruiken om het lichaam eens goed te reinigen.

Behalve diëten en veel fruitsapjes drinken worden er ook beweegprogramma's aangeboden. Zo kun je lekker aquajoggen bijvoorbeeld. Maar ook gebruik maken van de sauna of een stoombad. En nogmaals, dat allemaal in de mooiste vakantiegebieden.

Dergelijke gezondheidsvakanties passen natuurlijk helemaal in onze tijd. We zijn zuiniger op het milieu, we zijn zuiniger op onze spullen en ook zuiniger op onze lichamen. En in onze hectische samenleving is niets zo praktisch als eens per jaar de hele boel schoonvegen met een heerlijke gezondheidsvakantie!

Afbeelding: Flickr, thomasguest

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020