Excite

Lekker nazomeren op Curaçao

Nog even genieten van aangename temperaturen, strand, zee en zon: het kan op Curaçao. Op dit beeldschone eiland is het altijd lekker warm. Tussen oktober en januari is het regenseizoen, maar de korte, hevige buien vallen veelal ’s nachts. Overdag kun je dus meestal rekenen op heerlijk weer.

In ongeveer negen uren vlieg je van Amsterdam naar het eiland. Je kunt bij verschillende luchtvaartmaatschappijen je ticket boeken. De meeste bieden een aantal keer per week vluchten aan, KLM heeft zelfs elke dag een rechtstreekse vlucht.

Curacao heeft meer dan 35 stranden voor zonaanbidders. De stranden zijn zeer gevarieerd, dus je hebt de keus uit rotsachtige baaien en lange zandstranden. Het water van de stranden aan de zuidwestkust van het eiland is meestal rustig en erg helder. Deze stranden zijn het meest geschikt om te zwemmen. Ga bijvoorbeeld eens naar Kontiki Beach of Barbara Bea.

Aan de noordkust is de branding veel krachtiger. Door de sterke onderstroom is het hier niet veilig zwemmen. Natuurlijk kun je wel lange wandelingen maken. Probeer bijvoorbeeld de stranden Port Marie en Playa Kalki, en verbaas je over het prachtige uitzicht.

Voor de meer avontuurlijke vakantieganger is Curacao ook geschikt. Het eiland is niet voor niets zeer populair bij duikers. In de wateren kun je vlindervissen, papegaaivissen en barracuda’s tegenkomen. Er zijn meerdere duikscholen waar je een duikuitrusting kunt huren of een arrangement kunt boeken. Als je er geen genoeg van kunt krijgen, kun je zelfs binnen een week je duikbrevet halen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Mingo.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021