Excite

Lekker op vakantie: hotels in Valkenburg

Een van de allermooiste Nederlandse provincies is toch wel Limburg. En als je dan toch moet kiezen, dan kom je al snel uit in Valkenburg. Dit pittoreske plaatsje ligt in Zuid-Limburg en is erg toeristisch. Leuke hotels vind je hier dan ook genoeg.

De toeristenstroom richting Valkenburg kwam al in de 19e eeuw op gang. Met name de unieke omgeving en de prachtige bezienswaardigheden zorgden ervoor dat Valkenburg voor veel mensen dé place to be was tijdens hun vakantie. Of het nu voor een vakantie was of voor een dagje, dat maakte niet uit. Sterker nog, vaak was het alleen maar mogelijk om even in het stadje te blijven, want Valkenburg had in die tijd nog maar drie hotels.

Valkenburg was in die periode ook nog vrij moeilijk bereikbaar, wat ervoor zorgde dat de toeristenstroom nog een beetje beperkt bleef. Na de aanleg van een spoorlijn, veranderde dit echter en sinds die periode is Valkenburg alleen maar aantrekkelijker geworden. In 1885 werd hier zelfs de eerste VVV van Nederland opgericht en tegenwoordig kan Valkenburg jaarlijks rekenen op zo’n 1,2 miljoen overnachtingen. Het aantal dagjesmensen is daar nog een veelvoud van.

Valkenburg heeft tal van bezienswaardigheden. De Romeinen zijn hier heel actief geweest, waardoor je onder meer onderaardse mergelgroeven kunt bewonderen. De Gemeentegrot en de Fluweelengrot zijn er twee van, die in de winter ook nog eens versierd worden met een kerstmarkt. Ook mooi is Kasteel Oost, of Kasteen Den Halder.

Afbeelding: Flickr account Bert K

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020