Excite

Lekker op vakantie naar Kreta

Kreta is het grootste en bekendste Griekse eiland en trekt jaarlijks duizenden toeristen. De befaamde kloven, de steil uit de zee uitrijzende kliffen aan de kust, de eigenaardige hoogvlaktes, de eindeloze witte stranden en de olijf en wijngaarden – het zijn allemaal kenmerken van Kreta.

Bekende en drukbezochte plaatsen op Kreta zijn Chersonissos, Malia, Rethymnon en Agios Nikolaos. In de zomermaanden zijn het vooral de jongeren die tot in de vroege uurtjes door feesten in een van de vele kroegen of discotheken. Een lastminute naar Chersonissos is vaak het goedkoopste. Arke, Sunweb of Neckermann reizen bieden goedkope lastminutes naar Kreta aan.

Kreta is niet alleen een populaire bestemmingen onder jongeren, er zijn ook meer rustige plaatsen op Kreta die watersportliefhebbers, cultuursnuivers en andere vakantiegangers trekken. Het binnenland van Kreta bijvoorbeeld is nog een vrij onontdekt gebied. Hier liggen stille dorpjes, verlaten pleintjes en typische witblauwe huisjes. In het binnenland ligt ook de Samaria kloof, een uitdaging voor wandelaars.

Met een huurauto kun je een goed beeld krijgen van ‘het andere Kreta’. Het eiland kent vele mooie kerkjes, paleizen uit de Minoïsche tijd en olijf- en wijngaarden. Op crete-holidays.net vind je tips om het andere Kreta te verkennen. Hier staan tevens aanbevolen accommodaties . Als je een lastminute ticket boekt kun je zelf een van deze accommodaties kiezen en boeken. Een mooie rustig gelegen villa heb je vanaf circa 20 euro per dag.

Lastminute reizen met elkaar vergelijken kan op verschillende websites, bijvoorbeeld op lastminutegriekenland.net. Zo vind je tussen het enorme aanbod aan lastminute vakanties gemakkelijk de voordeligste.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Wolfgang Staudt

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021