Excite

Lekker op vakantie naar Spanje!

Deze zomer geen zin in de wisselvallige zomers die Nederland kent? Pak de bus, het vliegtuig of de auto voor een vakantie naar Spanje!

Al van oudsher is Spanje een favoriet land van veel Nederlanders om er hun vakantie door te brengen. Sommigen kiezen zelfs voor een 2e huis om er tijdens de wintermaanden door te brengen. Niet zo raar, Spanje heeft een prima klimaat, vriendelijke inwoners en is erg betaalbaar.

Of je nu uren of dagen lekker aan het strand wilt liggen om dat ene boek nu echt eens uit te lezen of schaamteloos wilt winkelen in een van de prachtige steden, in Spanje kan het allemaal. Zo kun je door de luxueuze winkelstraten van Barcelona wandelen of er toch voor kiezen om een winkeltje in een zijstraat te bezoeken. Vergeet niet een lokaal restaurantje aan te doen voor een heerlijke maaltijd!

En hoewel veel Spanjaarden hun best doen om het de toeristen naar de zin te maken en zich ook aanpassen in de talen, is het toch vaak verstandig om jezelf een kleine cursus Spaans te geven. Zeker als je wat meer het binnenland in gaat wil het wel eens voorkomen dat inwoners geen andere talen spreken.

Hotels, pensions of een vakantiebungalow, er is keuze genoeg. Alle soorten en maten zijn te huur, controleer vooraf wel de beschikbaarheid. Een reisje naar de heerlijke Spaanse zon kan heel populair zijn. Veel reisaanbieders adverteren met een all in reis, dus voor wie voor compleet gemak wil gaan kan hier het best een reservering maken!

Afbeelding: Flickr account Paulo Brandão

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021