Excite

Lekker op vakantie: vluchten naar Tenerife

Ben je ook toe aan een vakantie die je het gevoel geeft er even helemaal tussenuit te zijn? Dan kun je maar het beste een vlucht boeken naar Tenerife. Dit Spaanse eiland, dat onderdeel uit maakt van de Canarische Eilanden, is een waar toevluchtsoord. De hectiek van alle dag kun je hier achter je laten, terwijl je geniet van zon, zee en strand. En de natuur natuurlijk, want als die ergens oogverblindend mooi is, dan is het daar wel.

Vroeger was Tenerife al een van de belangrijkste Canarische Eilanden. De inwoners van dit eiland stonden bekend als de meest dapperste van de groep en waren daarmee direct ook de meest gevreesde mensen. Deze inwoners werden in de 15e eeuw echter op verschrikkelijke wijze uitgemoord door de Spanjaarden, met als gevolgd dat van die oorspronkelijke cultuur niet zoveel meer over is.

Tegenwoordig staat Tenerife vooral bekend vanwege haar prachtige hoofdstad, Santa Cruz de Tenerife, en het natuurschoon. Dit laatste is vooral in de Noordelijke helft te vinden; daar zijn verschillende mooie groengebieden. Ook de uitgestrekte bananenplantages in mooie valleien zijn een lust voor het oog. Las Canadas is één van de meest bijzondere landschappen van het eiland; het ruige uiterlijk heeft wel wat weg van een maanlandschap. Tot slot zijn ook de stranden opvallend: die bestaan namelijk bijna allemaal uit zwart lavazand. Wil je dit prachtige eiland zelf eens van dichtbij bekijken? Vergelijk dan de vluchten naar Tenerife en boek jouw ticket vandaag nog!

Afbeelding: Flickr account epSos.de

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020