Excite

Lekker op wintersport in Frankrijk

Wie aan Frankrijk denkt, denkt al heel snel aan zon, zee en strand. Maar Frankrijk heeft ook een heel andere kant: het is een prima land om een wintersportvakantie te houden. Als je dus eens iets anders wilt dan de standaard wintersport naar Oostenrijk of Duitsland, dan is Frankrijk een heel goede keuze. Je kunt er op rekenen dat de omgeving je zal verrassen!

Net als in Oostenrijk, vind je in Frankrijk een deel van de Alpen. Dit gebied heeft heel veel hoge bergen. Het absolute toppunt is natuurlijk de Mont Blanc, zowel het hoogste punt van de Alpen, als het hoogste punt van Frankrijk. Als je eens de kans krijgt om de Mont Blanc tijdens je wintersport te beklimmen, dan moet je dat zeker niet nalaten.

In de Franse Alpen kun je natuurlijk heerlijk skiën, maar ook feesten en genieten van de prachtige natuur. En de wintersportcultuur proeven? Dat kan hier ook uitstekend. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan het overbekende Val Thorens, of Le Menuires? Of bezoek je liever Belle Plagne of Val d’Isère? Waar je ook voor kiest; je kunt er op rekenen dat je reis bij voorbaat al geslaagd is.

Natuurlijk wordt een wintersportvakantie nog fijner, als deze ook een beetje voordelig is. Kijk daarom vooral altijd even bij de last minutes en boek zo laat als je kunt. Dan kun je soms voor een paar honderd euro een ontzettend luxe vakantie hebben, waar je in ieder ander geval misschien wel het dubbele voor zou moeten betalen!

Afbeelding: Flickr acocunt katclay

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020