Excite

Lekker overnachten in de Efteling!

Een dagje Efteling kan niet lang genoeg duren en daarom hoef je het niet meer bij één dag te houden, maar kun je er bijvoorbeeld ook een weekend, of misschien wel een hele vakantie van maken. Hoe? In het nieuw geopende Bosrijk!

Vakantiepark Bosrijk opende vrijdag haar deuren voor alle bezoekers die maar geen genoeg krijgen van dit prachtige sprookjespark. Zij kunnen vanaf nu ook in Kaatsheuvel overnachten.

Dit project heeft nogal wat voeten in de aarde gehad. Zo ligt het plan voor een vakantiepark in de Efteling er al tien jaar, maar toen dit project, Droomrijk, uiteindelijk in uitvoering gebracht zou worden, kwam de milieubeweging in actie en wilde de Raad van State geen toestemming geven voor een wijziging in het bestemmingsplan. De bouw van Droomrijk kon toen niet doorgaan en werd in 2003 voorlopig op de lange baan geschoven.

Toen in 2006 wel een overeenkomst met de milieubeweging gesloten werd, kon verder gegaan worden met de plannen. Wel werd als gevolg van deze overeenkomst het park wat kleiner; van de 3600 slaapplaatsen bleven er maar 1000 over. Wel is er een mogelijkheid om later uit te breiden naar 2100 bedden.

Als je een bezoekje wilt brengen aan Bosrijk, dan kun je verblijven in huisjes in het bos of in appartementen in een landhuis. Het vakantiepark ligt op korte (loop-)afstand van het park; je kunt dus wanneer je wilt genieten van de leuke attracties van de Efteling!

Afbeelding: Flickr account Jeroen Kransen

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021